logo

Csabai Csirkefogók

Vízilabda Klub


Archív OB I B

2014. június 15.

Eredményes évzáró a vízben és a parton

Győzelemmel zárták az OB I B-s bajnokság rájátszását a békéscsabai vízipólósok. Kádár József tanítványai jó első félidei játékkal múlták felül hazai környezetben az érdi együttest, amelyen ismét szóhoz jutott jó néhány utánpótláskorú vízilabdázónk.

Csabai Csirkefogók—Érd-MAFC 12—10 (2—1, 4—0, 2—4, 4—5)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 300 néző. V.: Matajsz Márk, Pásztor Antal. Békéscsaba: Ormai — Dombovári, Cseh 3, Rácz 2, Mucsi 2, Kádár 1, Ajtai 1. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Dobra, Zsilák, Kiss B. 1, Szabó T. 2, Csökmei. Edző: Kádár József. Érd: Fojtyik — Haraszin 3, Schmiedt P., Schmiedt G., Borszéki 2, dr. Helembai 2 (1), Benkő 1 (1). Cs.. Mayer 1, Bene 1, Müller. Edző: Pázmányi Gábor.

Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 7/2. Büntetők: 0/0, ill. 2/2.

A „gyorsított” rájátszás utolsó fordulójában a 13—19. helyért hazai környezetben, vagyis a békéscsabai Árpád fürdőben csobbant medencébe a Csabai Csirkefogók OB I B-s vízilabdacsapata. A házigazdák győzelemre készültek, s ennek megfelelően is kezdték a találkozót (2—1 az első negyed végén), majd így is folytatták (4—0-ás széria a másodikban). A „odavágón” jól játszó, de csak egy pontot otthon tartó érdiek persze nem adták fel és fokozatosan felzárkóztak. Az utolsó negyedben már tartani lehetett attól, hogy a Pest megyeiek esetleg behozzák hátrányukat, ám Cseh Nándor és társai ügyeltek arra, hogy maradjon valamennyi az első két negyedben összegyűjtött előnyükből. Végül végig vezetve nyert csapatunk a jó iramú, és sok néző előtt lezajlott találkozón. Ami pedig ismét örömteli, ezúttal is sok fiatal kapott játékelehetőséget, mint Zsilák László, Csökmei Richárd, Kiss Bence. Végül egy remek győzelemmel búcsúztak a csabaiak az évtől, ám a végső helyezésről még nem tudunk számot adni, ugyanis akad olyan csapat is 13—19. helyért folyó csatában, amely betartva az időrendet, csak ezután játssza le hátralévő bajnokijait.

Mestermérleg. Kádár József: — Minden jó, ha a vége jó, de jövőre ennél több kell.

Évzáró evi-ivivel

A mérkőzést követően került sor az évzáróra, amelyen a felnőttektől a legkisebbekig sokan részt vettek. Itt egy rövid évértékelőt követően következhetett a megszokott evi-ivi, és végül jó hangulatban telt el a hét vége. Most az OB II-esek kivételével minden csapatunk pihenőre tér, majd július közepén megkezdi az új bajnoki sorozatra való felkészülést a három különböző korcsoportos gyermek, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt korosztály.


2014. június 8.

Sok saját nevelésű fiatallal álltak ki a Csabai Csirkefogók a kecskemétiek elleni kettős mérkőzésen

Néhány órás pihenőt beiktatva kétszer is összemérte erejét az OB I B rájátszásában a Csabai Csirkefogók csapata és a Hírös Sport Kecskemét együttese ma, vasárnap. Utóbbi feladva pályaválasztói jogát belement abba, hogy mindkétszer a békéscsabai Árpád fürdőben játssza le a bajnokit. Ami a nagy kánikulának is köszönhető, nagyon népes szurkolósereg előtt mutathatták meg a csapatok, milyen szép sportág a vízilabda.

Hírös Sport Kecskemét—Csabai Csirkefogók VK 12—11 (5—2, 0—4, 4—1, 3—4)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Békéscsaba, Árpád fürdő, 400 néző. V.: Matajsz Márk, László Gábor. Kecskemét: Szilágyi — Kerschbaum 1, Tar 4, Monostori A. 2, Monostori B. 1, Márkus 3, Araczki. Cs.: Szabó B., Simon 1, Móricz, Nagy B. Játékos edző: Monostori Attila. Békéscsaba: Gál — Cseh 1, Rácz 2, Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 6, Máté L. 1. Cs.: Dobra, Gruda, Zsilák, Tonnes, Kiss B. 1, Szabó T., Csökmei. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 8/5, ill. 5/1. Büntetők: 1/1, ill. 1/0. Az eredmény alakulása: 2—0, 2—2, 5—2, 5—7, 11—7, 11—10, 12—10.

Csabai Csirkefogók VK—Hírös Sport Kecskemét 10—15 (1—3, 2—6, 2—3, 5—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Békéscsaba, Árpád fürdő, 400 néző. V.: Matajsz Márk, László Gábor. Békéscsaba: Gál — Cseh 1, Dobra 2 (1), Rácz 1 (1), Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 3 (1). Cs.: Gruda, Zsilák, Tonnes 1, Kiss B., Hajdú 1, Máté L., Csökmei 1. Edző: Kádár József. Kecskemét: Szilágyi — Szabó B. 1, Kerschbaum 1, Tar, Monostori B., Márkus 2, Araczki 4. Cs.: Szécsényi, Monostori A. 3, Simon 1, Móricz, Stefkovics, Nagy B. 3, Hornok. Játékos edző: Monostori Attila.

Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 9/3. Büntetők: 5/3, ill. 1/0. Kipontozódott: Móricz. Az eredmény alakulása: 0—2, 2—3, 3—4, 3—10, 6—14, 8—14.

Ismét tartalékosan állt ki a Békéscsaba: Dombovári Márk beteg, Ormai Zoltán kapus szolgálatban volt, Manics Alexa vízumproblémái nem oldódtak még meg. Ráadásul az első mérkőzésen Szabó tamás válla megsérült. Viszont örömteli, hogy ismét játéklehetőséget kaptak a saját nevelésű fiatalok, akik derekasan állták a megpróbáltatásokat. A még csak 15 esztendős Hajdú Attila nevéhez például a leglátványosabb gól fűződik. A vendégek viszont a Ferencvárosból, a Vasasból, a Kispestből és KSI-ből erősítettek, erős fizikumú csapattal érkeztek Békéscsabára. Még ennek ellenére az első találkozót akár meg is nyerhették volna a Csirkefogók, ám azért az egyébként jól küzdő fiatalok rutintalansága némileg befolyásolta a végeredményt. Összességében egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az alaposan megfiatalított békéscsabai együttes a második találkozón sem.

Mestermérleg. Kádár József: — Ragyogó időjárás, népes közönség, ám sajnos pont nélkül maradtunk egy jó kettős mérkőzésen, ám a fiatal játékosaink jól helytálltak.

 

2014. 06. 07.

Iramos mérkőzés, igazságos döntetlen

Szombaton este Budapesten, a BVSC Szőnyi úti uszodájában folytatta a rájátszást OB I B-s felnőtt csapatunk, a házigazda az Érd-MAFC együttese volt. A hosszú hétvég első felvonása volt az érdiek elleni derbi, vasárnap dupla mérkőzéssel folytatják a Csirkefogók a finisbe kanyarodott bajnokságot.

Érd-MAFC—Csabai Csirkefogók VK 11—11 (3—2, 2—2, 2—4, 4—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Budapest, 100 néző. V.: Tordai Gábor. Győri Attila. Érd: Müller — Serley, Garancsy 1, Schmiedt G. 1, Borszéki 4, dr. Helemba 3, Haraszin 1. Cs.: Bene, Imre 1, Schmiedt P. Edző: Pázmány Gábor. Békéscsaba: Ormai — Gruda, Cseh 3, Mucsi 1., ifj. Kádár J. 1, Ajtai 4 (1), Szabó T. 1. Cs.: Gál (kapus), Dobra, Rácz 1, Tonnes, Kiss B., Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 9/1. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Imre. Az eredmény alakulása: 1—2, 5—2, 5—6, 7—9, 9—9, 11—10.

Lüktető és változatos volt a mérkőzés, hol a házigazdák, hol a csabaiak vezettek. Az első játékrészben egy alkalommal már három góllal is elhúztak az érdiek. A vendégek védekezése időnként hagyott kívánni valót maga után, ám igyekeztek mindig a vert helyzetből is felállni. Az iramos találkozó finisében már a házigazdáknak állt a zászló, amikor a Békéscsaba két másodperccel a vége előtt(!) büntetőhöz jutott, amit az egyébként sérült kézzel is a mérkőzést vállaló Ajtai Miklós kíméletlenül értékesített, ezzel pontot mentve a Csirkefogóknak az izgalmas összecsapáson.

Mestermérleg. Kádár József: — Egy küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született, egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet.

 

2014. június 1.

Kétszer a Pécs ellen, kétszer vereség

A két csapat egyezsége értelmében egy nap alatt egy helyszínen, Pécsen játszották le a vízilabda OB I B-s bajnokság rájátszásnak oda-visszavágós mérkőzését, a Pécsi VSK-PSN—Csabai Csirkefogók VK találkozót, amely a 13—19. helyért zajlik. Vagyis a csabai egylet feladta a pályaválasztói jogot, tulajdonképpen az egyszerűség és a szezon gyorsabb lezárása érdekében. A két összecsapás között mindössze egyetlen órányi szusszanásnyi időt tartottak a csapatok.

Pécsi VSK-PSN—Csabai Csirkefogók VK 12—4 (2—0, 3—2, 5—1, 2—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Pécs, Hullám fürdő, 100 néző. V.: Birri Gabriella, Bujka János. Pécs: Sólyomvári — Somogyi, Csaba 3, Barta, Nádasdi 3, Lajkó 3, Safrankó. Cs.: Durijak (kapus), Opacan 1, Takács, Csapliczky 1, Vörös 1. Edző: Lukács Gergely. Békéscsaba: Ormai — Gruda, Cseh, Dobra, Mucsi, ifj. Kádár J., Szabó T. 4. Cs.: Gál (kapus), Kiss B., Hajdú A., Zsilák, Csökmei, Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 13/6, ill. 6/1. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Cseh. Mucsi.

Csabai Csirkefogók VK—Pécsi VSK-PSN 11—15 (2—2, 3—3, 1—5, 5—5)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Pécs, Hullám fürdő, 100 néző. V.: Birri Gabriella, Bujka János. Békéscsaba: Ormai — Gruda 2, Cseh 4, Dobra 1, Mucsi, ifj. Kádár J., Szabó T. 2. Cs.: Gál (kapus), Kiss B. 1, Hajdú A. 1, Zsilák, Csökmei, Máté L. Edző: Kádár József. Pécs: Sólyomvári — Somogyi 1, Csaba, Barta 1, Nádasdi, Lajkó, Safrankó 4 (1). Cs.: Durijak (kapus), Opacan 5, Takács 2, Csapliczky 2, Vörös. Edző: Lukács Gergely.

Gól emberelőnyből: 13/6, ill. 8/4. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Szabó T. Kipontozódott: Mucsi, ifj. Kádár, Máté L., ill. Csapliczky.

Rácz Norbert és Dombovári Márk iskolai elfoglaltság miatt nem tarthatott a csapattal, Ajtai Miklós pedig kézsérülést szenvedett, az uszodai forgóajtó becsípte a jobb kezét. Így újabb fiatalokat vetett mélyvízbe Kádár József edző. A pécsiek erősebb játékerőt képviseltek, így hazai pályán kettős győzelmet arattak.

Mestermérleg. Kádár József: — Ugyan kétszer is kikaptunk Pécsen, ám nagy pozitívum, hogy újabb két 15-16 éves játékosunk mutatkozott be a felnőtt OB I B-ben, és nem is rosszul. Csökmei Richárd és Zsilák László minden dicséretet megérdemel.

 

2014. május 28.

Visszavágtunk az angyalföldieknek

A sors szeszélye folytán röpke öt nap alatt kétszer is összemérte tudását felnőtt csapatunk az Angyalföldi Sportiskola-DSE gárdájával, a második mérkőzésre ma került sor a békéscsabai Árpád fürdőben. Mint emlékezetes a hét végén megkezdődött nyolcfordulós OB I B-s rájátszás első körében a fővárosban az angyalföldiek nyertek 16—13, tehát itt volt a visszavágás lehetősége.

Csabai Csirkefogók VK—Angyalföldi Sportiskola-DSE 10—8 (3—1, 1—2, 3—2, 3—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Tóth Sándor, Pásztor Antal. Békéscsaba: Ormai — Cseh 4 (1), Dobra 2, Mucsi 2, ifj. Kádár J., Ajtai 2, Szabó T. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Dombovári, Rácz, Tonnes, Hajdú A., Máté L. Edző: Kádár József. Angyalföld: Kore — Hill, Kóczé 1, György 2 (1), Máté G., Vaszil, Bertha 2 (1). Cs.: Locki (kapus), Varga D. 3 (1). Edző: Kenéz György.

Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 11/3. Büntetők: 2/1, ill. 4/3. Kipontozódott: ifj. Kádár J., ill. Kóczé. Az eredmény alakulása: 3—1, 3—3, 4—3, 4—4, 5—4, 5—5, 7—5, 7—7, 8—7, 8—8.

Ezúttal mindkét csapat kissé tartalékosan állt ki, ám ez egy pillanatig sem látszott meg a játékon. A csabaiak kaptak hamarabb lábra, és végül rajt-cél győzelmet arattak, egyetlen egy alkalommal sem tudta átvenni a vezetést a vendégcsapat, legjobb estben is csak egyenlíteni tudtak. A házigazdák pontosabban céloztak, több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, és sokat nyomot a latba, hogy mindkét kapus, Ormai Zoltán és Gál Lajos is jó napot fogott ki. Összességében egy nem túl iramos, de szép akciókat hozó mérkőzésen megérdemelten nyert a Békéscsaba fővárosi ellenfelével szemben.

Mestermérleg. Kádár József: — Örülök, hogy sikerült visszavágni a néhány nappal korábban elszenvedett vereségért.

A forduló további mérkőzései: Debreceni EAC—Érd-MAFC 15—7. Hírös Sport, Kecskemét—Debreceni Cívis Póló VSE 14—6.

 

2014. május 24.

Nyerhető meccset bukott el felnőtt csapatunk

Megkezdődött a rájátszás a vízilabda OB I B-ben, a Csabai Csirkefogók csapata a nyitó körben (amely érdekes módon az ötödik fordulónak van kiírva) a fővárosba látogatott, ahol az Angyalföldi Sportiskola DSI csapata vendégeként csobbant vízbe.

Angyalföldi Sportiskola DSI—Csabai Csirkefogók VK 16—13 (2—3, 2—4, 7—3, 5—2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Budapest, Tüzér utca, 100 néző. V.: Mikesy Árpád, Győri Attila. Angyalföld: Locki — Hill 1, Köcze 1, György 2, Bertha 7 (3), Varga D. 3 (1), Kapronczay 1. Cs.: Takács, Vaszil 1, Szécsi, Máté G. Edző: Mucskai Tamás. Békéscsaba: Ormai — Cseh, Dobra 2, Mucsi, ifj. Kádár J. 1, Ajtai 5 (1), Szabó T. 4. Cs.: Gál (kapus), Hajdú A., Dombovári 1, Rácz, Tonnes, Kiss B. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 12/4, ill. 5/3. Büntetők: 5/4, ill. 2/1. Kipontozódott: Cseh, Mucsi, Hajdú A. Az eredmény alakulása: 0—2, 2—2, 2—6, 9—7, 9—9, 13—10, 15—11.

Ezúttal is meglehetősen tartalékosan kelt útra csapatunk, ugyanis a kettős igazolású Szabó Zoltán nem jelentkezett játékra, a szerb Manics Alexának továbbra sincs vízuma, a saját nevelésű Máté Levente és Gruda Miklós más elfoglaltság miatt nem tarthatott a csapattal. Így aztán két fiatal, a 15 esztendős Hajdú Attila és a 17 éves Kiss Bence is „mélyvízbe” került. A tartalékosság ellenére jól kezdtünk a fővárosban, hamar négygólos előnyre tett szert a gárda, ám egy idő után kiütközött a fáradtság, ami miatt egyre több hiba csúszott a játékba. Különösen szembe tűnő volt a gyenge védekezés, és az emberelőnyös helyzetek rossz kihasználása. Az egykori juniorválogatott Kapronczay Mórt és a hét gólig jutó, erőszakos Bertha Pált soraiban tudó házigazdák mindezt alaposan kihasználták és a második félidőben már ők ragadták kezükbe a kezdeményezést. A csabaiak még azt sem tudták igazán kihasználni, hogy a hazaiaknál Takács Bence négyperces kiállítást kapott. A jegyzőkönyvet szemlézve azonban az is látszik, hogy némi bírói részrehajlás is befolyásolta az eredményt, elég ha csak azt nézzük, az angyalföldiek tizenkétszer, a csabaiak ötször kerültek emberelőnyös helyzetbe, a házigazdák javára öt, a vendégeknek két büntetőt ítéltek, és a fővárosiaknál senki sem került végleg partra, a viharsarkiaknál viszont hárman is kipontozódtak.

Mestermérleg. Kádár József: — Verhető ellenféltől kaptunk ki egy nagyon sok hibával tarkított mérkőzésen.

 

2014. május 17.

Papírforma győzelem a debreceni egyetemisták ellen az alapszakasz záró fordulójában

Az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték a vízilabda OB I B-ben, amelynek során alsóházi rangadóra került sor: a Csabai Csirkefogók VK az éppen mögöttük álló Debreceni EAC csapatát fogadta a békéscsabai Árpád fürdőben szombaton kora délelőtt.

Csabai Csirkefogók VK—Debreceni EAC 15—9 (4—2, 3—2, 4—4, 4—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Horváth Csaba, Pásztor Antal. Békéscsaba: Ormai — Cseh 2, Dobra 1, Mucsi, ifj. Kádár J. 1, Ajtai 5 (1), Szabó T. 2. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Dombovári 2, Rácz 1, Tonnes, Kiss B. 1, Máté L. Edző: Kádár József. Debrecen: Kátai — Somorjai 1, Szarvas 1, Smitula 3, Macsi 2, Zubora, Borbély 1. Cs.: Kaszanyi (kapus), Fekete, Andorkó, Papp B. 1. Edző: Fehér László.

Gól emberelőnyből: 11/2, ill. 10/7. Büntetők: 1/1, ill. 1/0. Kipontozódott: Cseh, Mucsi, ill. Macsi.

Harcosan kezdődött a találkozó, a vendégek annak reményében jöttek, hogy visszavágjanak az őszi fordulóban elszenvedett hazai vereségéért, egyben jobb pozícióba kerüljenek a rájátszásban. Így aztán gyorsan gyűltek a személyi hibák, a mérkőzés végére három játékos ki is pontozódott. A csabaiak azonban hamar lehűtötték a kedélyeket, villámgyorsan elhúztak 4—1-re és innen kezdve, sokáig tartották két-háromgólos fórukat. A finisben pedig ezt még tovább is növelték, magabiztos győzelmet aratva. Persze ehhez kellett némi javuló játék a korábbihoz képest, no meg a kapusok jó teljesítménye, Ajtai Miklós nagy lövő kedve. A vendégeknél két olyan játékos is szerepet kapott, akik az OB I-es keret tagjai, a fiatal center, Smitula Gergő meg is hálálta a bizalmat, háromszor volt eredményes, de a kétgólos Macsi Patrik is igyekezett bizonyítani, hogy az első osztályú csapatban is megállná a helyét. De ez sem segített a debrecenieken, így aztán a Csabai Csirkefogók nagy lépéselőnybe kerültek két riválisukkal a DEAC-cal és a Debreceni Cívis PVS-sel szemben, ugyanis kilenc pontot visznek összesen magukkal a rájátszásba (A DEAC-ot kétszer is legyőzték, a másik hajdúsági csapattal szembeni mérlegük egy- győzelem és egy vereség).

Mestermérleg. Kádár József: — Papírforma győzelem született a békéscsabai találkozón, és javuló játékot nyújtott a csapat.

További eredmények: Újpesti VSE—Szolnoki VSK 21—9. Szegedi Vízipóló Suli—Kanizsa VSE 8—10. Debreceni Cívis Póló VS—Hódmezővásárhely VSC 6—8.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Újpesti Vízilabda Sportegyesület 48, 2. Kanizsai VSE 36, 3. Neptun VSC 28, 4. Szegedi Vízipóló Suli 23, 5. Szolnoki VSK 22, 6. Hódmezővásárhelyi VSC 20, 7. Csabai Csirkefogók VK 15, 8. Debreceni EAC 10, 9. Debreceni Cívis Póló VS 7, 10. Bánki VE 0.

 

2014. május 2.

Nagy falatnak bizonyult a Nagykanizsa

A dobogón tanyázó és eddig mindössze négy vereséggel rendelkező, egyik legtávolibb csapat érkezett pénteken Békéscsabára, hogy a bajnokság finisében összemérje tudását a házigazda Csabai Csirkefogókkal a napokban nyári üzemre átállt és újra megnyitott Árpád fürdőben.

Csabai Csirkefogók VK—Kanizsai VSE 6—12 (0—2, 1—4, 4—2, 1—4)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Tóth S., Pásztor. Békéscsaba: Ormai — Cseh 1, Dobra, Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 1, Szabó T. 2. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Dombovári, Szeles, Tonnes 1, Máté L. 1. Edző: Kádár József. Nagykanizsa: Bóta — Virt 1, Gulyás 2, Szilvasán 5 (1), Kéri, Kaszper 1, Bakó. Cs.: Kiss Cs. (kapus), Bencz, Maár 1, Vitári, Kis Zs., Fábry 1, Klie 1. Edző: Németh Zsolt.

Gól emberelőnyből: 12/1, ill. 9/4. Büntetők: 1/0, ill. 2/1. Kipontozódott: Mucsi, ill. Bencz, Kéri.

Fizikailag egy nagyon erős, jól úszó és gyors csapatot ismerhettünk meg a vendégekben, akiknek kapuját az egykori utánpótlás-válogatott és számtalan OB I-es mérkőzéssel a háta mögött lévő Bóta Krisztián védett. A csabaiak nehezen tudták tartani a nagykanizsai támadókat, nem véletlen volt sok kiállítás a mérkőzésen, mi több, hárman ki is pontozódtak a két csapatból. A házigazdáknál sok volt a pontatlanság, a rossz passz, ráadásul az emberelőnyöket is rendre kihagyták az egyébként sok rutinos játékot felvonultató vendégekkel szemben. Egy sajnálatos sérülés is történt, a békéscsabaiak 17 éves játékosának, Szeles Ákosnak egy lövésébe úgy blokkoltak a kanizsai védők, hogy a viharsarkiak ifjú játékosának eltört az egyik ujja.

Mestermérleg. Kádár József: — Jobb helyzetkihasználással szorosabb eredményt is elérhettünk volna a második helyen álló csapattal szemben.

 

2014. április 26.

Mélyen tudása alatt játszott az OB I B-s csapat

A szombat délelőtti mérkőzés külön fontossággal bírt, ugyanis győzelem esetén jó esélye maradt volna csapatunknak arra, hogy a rájátszást a középházban folytassák. Ezúttal nem jött össze, a Szolnok gárdája erősebbnek bizonyult.

Szolnoki VSC—Csabai Csirkefogók VK 15—7 (6—1, 2—2, 4—4, 3—0)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Szolnok, 100 néző. V.: Madarasi Attila, Batki Bence. Szolnok: Józsa — Szabó E., Hangay R. 7, Kalmár 2 (1), Nagy R. 5, dr. Mosonyi, Soltész 1. Cs.: Simon, Menkó, Hommer, Lukács. Edző: Cseh Sándor. Békéscsaba: Ormai — Gruda, Cseh 2, Mucsi, Ajtai 1, Szabó Z. 1, Szabó T. 3. Cs.: Szeles, Hajdú A., Rácz, Tonnes, ifj. Kádár J., Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 10/5, ill. 7/2. Büntetők: 2/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Mucsi.

Erősen tartalékosan utazott Szolnokra a viharsarki egylet, a szerb Manics Alexa vízuma lejárt, Dobra Róbert vizsgázott és Dombovári Márk sem tarthatott a csapattal személyes elfoglaltsága miatt. Bár nem ez volt a fő oka a verségnek. Az első gólt még a békéscsabaiak szerezték, ám hamar jött a válasz, sőt, a házigazdák rögtön az első negyedben a vendégek tudtára adták, hogy ők is a középházba pályáznak a rájátszásban. Ugyanis zsinórban hét góllal terhelték meg Ormai Zoltán kapuját. Nagyon rosszul védekezett a Békéscsaba, könnyen hárítható gólokat kaptak, és a támadásoknál kialakított helyzeteket is rendre elpuskázták. Kádár edző különösen felhívta a figyelmet a több OB I-es csapatban is megfordult Hangay Róbertre, ám mindhiába, így a szolnokiak pólósa hátszer is eredményes volt. Hiába volt az igyekezet a két középső negyedben, ami viszonylag jól sikerült, az elején adott előny megbosszulta magát, és a finisben bekövetkezett fáradtság végleg megpecsételte a békéscsabaiak sorsát.

Mestermérleg

Kádár József: — A rossz játék eredménye csakis egy súlyos vereség lehetett.

További eredmények: Hódmezővásárhely VSC—Neptun VSC 8—13. Újpesti VSE—Szegedi Vízipóló Suli 23—2. A Kanizsai VSE—Debreceni EAC találkozót későbbre halasztották.

Az állás: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 42, 2. Neptun VSC 28, 3. Kanizsai VSE 24, 4. Szegedi Vízipóló Suli 23, 5. Szolnoki VSK 19, 6. Hódmezővásárhelyi VSC 14, 7. Csabai Csirkefogók VK 12, 8. Debreceni EAC 9, 9. Debreceni Cívis Póló VS 6, 10. Bánki VE 0.

 

2014. április 12.

Remek véghajrá, hallatlan izgalmak  és bravúros győzelem a hódmezővásárhelyiek ellen

Két hasonszőrű csapat találkozóját hozta az OB I B-s bajnokságban a Csabai Csirkefogók és a szomszédos Hódmezővásárhely összecsapása ma, szombaton, a békéscsabai Árpád fürdőben. Végül egy nagyon izgalmas mérkőzésen csapatunk itthon tartotta a három pontot.

Csabai Csirkefogók VK—Hódmezővásárhelyi VSC 12—11 (3—5, 3—2, 4—1, 2—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Keller, Tóth S. Békéscsaba: Ormai — Cseh 2, Mucsi 1, ifj. Kádár J., Ajtai 1, Manics 5, Szabó T. 1. Cs.: Szeles 1, Dombovári, Dobra 1, Rácz, Tonnes, Gruda. Edző: Kádár József. Hódmezővásárhely: Balog Z. — Szabó J., Varga M. 5, Hajdú J. 2 (1), Orosz 1, Vígh 1, Barna 1. Cs.: Kristó G., Pölös 1, Fodor, Kristó V., Könyves. Edző: dr. Bertók Gyula.

Gól emberelőnyből: 7/1, ill. 8/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Mucsi, ill. Szabó J. Az eredmény alakulása: 0—1, 2—2, 2—4, 6—6, 6—8, 10—8, 10—11.

Hallatlanul izgalmas, fordulatokban gazdag mérkőzést hozott a középmezőnyhöz tartozó két együttes csatája. Büntetővel nyitottak a Csongrád megyeiek, és jobbára a félidőig vezettek, vagy legjobb esetben döntetlen volt az állás. A harmadik negyed elején is még két góllal vittek a vendégek, amikor beindult a békéscsabai gólgyártás, amiben Manics Alexának volt nagy érdeme, aki nem mellesleg összességében öt gólig jutott a találkozó folyamán. A véghajrá is hozott izgalmakat, ugyanis a kétgólos csabai előny elolvadt, sőt a hódmezővásárhelyiek ragadták magukhoz ismét a kezdeményezést és az előnyt, ám a legvégső hajrában vert helyzetből először Cseh Nándor talált be, majd ismét Manics volt eredményes. De milyen körülmények között? Kádár edző a kérdésére kapott válaszból a nagy hangzavarban nem értette jól, van-e még időkérése? Nem volt, ő mégis kikérte volna 23 másodperccel a vége előtt. Természetesen az ellenfél szabaddobást kapott, megúszott, ám alaposan elpuskázták a helyzetet, pedig ezzel ismét előnyhöz jutottak volna. Sőt, akár győzhettek is volna. Nem úgy a túloldalon a kontrából Manics, aki három másodperccel a lefújás előtt hidegvérrel bevágta a labdát a kapuba, amivel a házigazdák elorrozták a három pontot a vendégek elől.

Kádár József: — Bár huszonhárom gól esett a találkozón, mindkét csapat sok helyzetet elrontott. Végül az egyenlő erők küzdelméből a szerencsésebb csapat nyert. Hála Istennek, ezúttal már mi voltunk ezek.

További eredmények: Debreceni Cívis PVSE—Szegedi Vízipóló Suli 11—15. Debreceni EAC—Szolnoki VSK 9—14. Neptun VSC—Újpesti VUSE 8—20.

Az állás a 13. forduló után: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 39, 2. Neptun VSC 25, 3. Kanizsai VSE 24, 4. Szegedi Vízipóló Suli 23, 5. Szolnoki VSK 16, 6. Hódmezővásárhelyi VSC 14, 7. Csabai Csirkefogók VK 12, 8. Debreceni EAC 9, 9. Debreceni Cívis Póló VS 6, 10. Bánki VE 0.

 

2014. április 5.

Megfelelő hozzáállással jó eredményt értünk el

A bajnokesélyes, mindeddig százszázalékos teljesítményt nyújtó, fiatal és jó erőkből álló Újpest volt a vendége a Csabai Csirkefogók OB I B-s vízilabdacsapatának. A szombati matiné izgalmas mérkőzést hozott, remekül küzdött a házigazda, de nem tört meg a fővárosiak lendülete.

Csabai Csirkefogók—Újpesti VSE 9—15 (2—3, 1—4, 3—3, 3—5)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Tóth S., Keller.

Békéscsaba: Ormai — Cseh 1, Dobra, Rácz 2, Mucsi, ifj. Kádár J., Szabó T. 2. Cs.: Gál (kapus), Szeles 1, Dombovári 2 (1), Tonnes 1, Gruda, Máté L. Edző: Kádár József.

Újpest: Csongári — Dobay P., Keresztúri 3, Kovács B. 4, Dobay G. 2, Mocsári, Kovács K. 1. Cs.: Bauer, Görbics, Kiss K. 2 (1), Horváth, Kádár B. 2, Lovas 1, Molnár. Edző: Godova Gábor.

Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/5. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Az eredmény alakulása: 1—0, 1—3, 2—3, 2—7, 5—8, 5—10, 7—10, 7—12, 8—15.

Mindkét együttes kissé tartalékosan állt ki, az Újpestben is akadt hiányzó, a csabaiaknál pedig Manics Alexa beteg lett, a gólerős Ajtai Miklós pedig csabai fiókcsapattal, a Gyulai VK gyerekgárdájával Sátoraljaújhelyre utazott, mint edző. Rácz Norbert nyitányként lepókhálózta az újpesti kapu sarkát, ezzel először és utoljára vezetett Békéscsaba, de hát csodák nincsenek, a bajnokesélyes átvette a mérkőzés irányítását és az előnyt, amelyet végig a kezében tartott. Ám nem lehetett panasz a viharsarkiakra sem, a küzdelmes, hajtós meccsen akadtak olyan szakaszok, amikor teljesen egyenrangú partnerei voltak a fővárosi egyletnek. Viszont az újpesti gólok jelentős hányada leúszásból esett, ami a csabai figyelmetlenségek következménye. A hat-hat elleni harcban viszont nem volt különbség a két együttes között. Összességében megérdemelt a fővárosiak győzelme az egyébként hajtós, iramos mérkőzésen.

Kádár József: — Megfelelő hozzáállással jó eredményt értünk el a pontveszteség nélkül álló Újpesttel szemben. Az eredmény akár szorosabb is lehetett volna.

További eredmények: Hódmezővásárhelyi VSC—Debreceni EAC 11—16. Szegedi Vízipóló Suli—Neptun VSC 19—14. Debreceni Cívis PVS—Kanizsa VSE 3—20.

Az állás a 11. forduló után: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 36, 2. Neptun VSC 25, 3. Kanizsai VSE 24, 4. Szegedi Vízipóló Suli 20, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 14, 6. Szolnoki VSK 13, 7. Csabai Csirkefogók VK 9 (123—161), 8. Debreceni EAC 9 (109—191), 9. Debreceni Cívis Póló VS 6, 10. Bánki VE 0.

 

2014. március 30.

Nagyobb odafigyeléssel most három ponttal gazdagabbak lehetnének

 

A bajnoki rajt előtt egy Szegeden lejátszott mérkőzésen legyőzte a Békéscsaba a Tisza-partiakat. Ám ezúttal a finisben a koncentráció hiánya és a fáradtság miatt most visszavágott a régi rivális.

Csabai Csirkefogók VK—Szegedi Vízipóló Suli 14—15 (3—5, 4—2, 5—2, 2—6)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Pásztor A., László G. Békéscsaba: Ormai — Cseh 3, Tonnes 1, Mucsi, Ajtai 3 (2), Manics 2, Szabó T. 3. Cs.: Gál (kapus), Szeles 1, Dombovári, Dobra, Tóth M., Gruda 1, Máté L. Edző: Kádár József. Szeged: Papp — Lehmann 4 (2), Török K. 2, Major 2, Németh 3, Tóth D., Éles 2. Cs.: Bognár (kapus), Bokor, Lakatos 1, Zsigri, Rákos1, Török A. Edző: Éles Vilmos.

Gól emberelőnyből: 10/3, ill. 7/3. Büntetők: 2/2, ill. 2/2. Kipontozódott: Török K.

Érdekesen alakult a mérkőzés, a kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd felváltva vezettek, de egy-két gólnál jobban egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól. Aztán a harmadik negyed közepére háromgólos előnyre tettek szert a házigazdák a nagy riválissal szemben, amit a negyedik negyed elejére négygólosra növeltek. Már úgy tűnt, a csabaiak simán behúzzák a találkozót, amikor egyre jobban elfáradtak, a Tisza-partiak pedig ezt látva vérszemet kaptak és óriási hajrába kezdtek. Számításuk bevált, utolérték a házigazdákat, akik még egyszer felszívták magukat és Ajtai révén újra előnyhöz jutottak, de jött két buta hiba, amit kihasználtak a szegediek és a maguk javára fordították a mérkőzést. Pedig sokáig nagyon jól játszott a Békéscsaba, de a finisben elkövetett figyelmetlenségek megpecsételték sorsukat.

Mestermérleg

Kádár József: — Győzelmi esélyt szalasztottunk el. Kicsit nagyobb odafigyeléssel szebb eredményt érhettünk volna el a régi riválissal szemben.

A forduló további eredményei: Kanizsa VSE—Szolnoki VSK 13—9. Debreceni Cívis PVS—Neptun VSC 7—10. Debreceni EAC—Újpest VUS 7—22.

Az állás a 11. forduló után: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 30, 2. Neptun VSC 25, 3. Kanizsai VSE 21, 4. Szegedi Vízipóló Suli 17, 5. Hódmezővásárhelyi VSC 14, 6. Szolnoki VSK 13, 7. Csabai Csirkefogók VK 9, 8. Debreceni Cívis Póló VS 6 (105—208), 9. Debreceni EAC 6 (93—180), 10. Bánki VE 0.

 

2014. március 22.

Túl nagy előnyt adtak a fővárosiaknak

Az ezüstös helyen tanyázó Neptun VSC vendégeként ugrottak vízbe a Csabai Csirkefogók. Az OB I B tavaszi második fordulójában már nem volt olyan sikeres a csapat a fővárosban.

Neptun VSC—Csabai Csirkefogók VK 13—7 (3—0, 4—1, 3—3, 3—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Budapest, Tüzér utca, 100 néző. V.: Székely, Molnár. Neptun: Szentesi M. — Hajós 3 (1), Zentai 3, Garádi 3, Ábel 1, dr. Halász, Földesi. Cs.: Jancsesz (kapus), Dobricza 2, Jex, Szőcs, Sármezei 1, Dékány, Ludányi. Edző: Beszédes Csaba. Békéscsaba: Ormai — Cseh 1, Mucsi 1, ifj. Kádár J., Ajtai 2, Manics 1, Szabó T. 1. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Tóth M., Tonnes 1, Rácz, Jenovai, Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 7/2. Büntetők: 2/1, ill. 0/0.

Kissé bátortalanul kezdett a viharsarki egylet, a második játékrész közepén találtak be első ízben vendéglátóik kapujába, ám addigra már hatot kaptak. Ebben az időszakban nagyon pontatlanok voltak a vendégek lövései és az emberelőnyös helyzeteket is rendre kihagyták. A második félidőben már magára talált a Békéscsaba, megkezdte a felzárkózást, de erős ellenfelükkel szemben igazán nem tudtak érvényesülni, pedig a Neptun sem volt valami acélos, ám jobban értékesítették helyzeteiket. A csirkefogók védekezése nem volt olyan rossz, de a támadások hagytak némi kívánni valót. A végén a házigazdák csak arra törekedtek, hogy tartsák megszerzett előnyüket, és hiába zárkózott föl három gólra is a csabai egylet, a végén ismét beleerősített a Neptun.

Mestermérleg

Kádár József: — A rutinos ellenfél kihasználta pályaelőnyét, és biztosan győzött.

További eredmények: Szegedi Vízipóló Suli—Debreceni EAC 18—9. Hódmezővásárhelyi VSC—Kanizsa VSE 19—17. Szolnoki VSK—Debreceni Cívis PV 18—11.

Az állás a 10. forduló után: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 24, 2. Neptun VSC 22, 3. Kanizsai VSE 18, 4. Szegedi Vízipóló Suli 14 (130—106), 5. Hódmezővásárhelyi VSC 14 (151—149), 6. Szolnoki VSK 13, 7. Csabai Csirkefogók VK 9, 8. Debreceni Cívis Póló VS 6 (90—173), 9. Debreceni EAC 6 (86—158), 10. Bánki VE 0.

 

2014. március 14.

Kihúzták a debreceniek méregfogát és nagy fölénnyel nyertek

Megkezdődött a tavaszi szezon az OB I B-s felnőtt vízilabda-bajnokságban. Nyitányként ahhoz a Debreceni Cívis PVS gárdájához látogattak a békéscsabaiak, akikkel nagy harcban állnak az alsó zónából való elkerülésért. A találkozó előtt mindkét együttesnek 6-6 pontja volt.

Debreceni Cívis Póló Vízilabda Egyesület—Csabai Csirkefogók VK 2—9 (0—3, 1—2, 1—1, 0—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Debrecen, 100 néző. V.: Homonnai, Marjay. Debrecen: Kiss A. — Módy, Soltész, Orosz 1, Molnár, Rózsa 1, Szabó B. Cs.: Tamás O., Török, Tamás M., Tóth L., Szoták, Zsíros. Edző: Kardos Sándor. Békéscsaba: Ormai — Cseh 1, Mucsi 1, ifj. Kádár J., Ajtai 1, Manics 2, Szabó T. 1. Cs.: Gruda, Dombovári 1, Dobra 1, Rácz 1, Jenovai, Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 10/1, ill. 6/1. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

A taktikai megbeszélteknek megfelelően nagyon jól védekezett a Békéscsaba a tavaszi nyitányon Debrecenben. Különösen ügyeltek a házigazdák gólkirály jelöltjére, Soltész Alpárra, akit felváltva őrzött valaki a csabaiak közül. Így aztán az egyébként gólerős támadó egy alkalommal sem talált be a vendégek kapujába. De még kísérlete is alig akadt, mindössze háromszor próbálta tűz alá venni Ormai Zoltán kapuját, de valamennyi alkalommal jól blokkolták a próbálkozását. Egyszóval kihúzták a házigazdák méregfogát. A vendégtámadások is hatékonynak bizonyultak, és az is érdekesség, hogy a viharsarki csapat játékosai igencsak megosztoztak a gólokon. A bekapott találatok pedig szerencsés körülmények között estek, egyik sem akciógólból született. Ezzel a győzelemmel a két csapat helyet cserélt egymással a tabellán.

Kádár József: — Vártuk ezt a három pontot. Elsősorban eredményes védekezésünknek köszönhetjük idegenbeli győzelmünket az egyik nagy rivális ellen.

További eredmények: Debreceni EAC—Neptun VSC 11—8. Szolnoki VSK—Hódmezővásárhelyi VSC 12—12.

Az állás a 9. forduló után: 1. Újpesti Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 24, 2. Neptun VSC 19, 3. Kanizsai VSE 18, 4. Szegedi Vízipóló Suli 11 (112—97), 5. Hódmezővásárhelyi VSC 11 (132—132), 6. Szolnoki VSK 10, 7. Csabai Csirkefogók VK 9, 8. Debreceni Cívis Póló VS 6 (78—148), 9. Debreceni EAC 6 (77—140), 10. Bánki VE 0.

 

2014. március 9.

Második hely a szegedi nemzetközi tornán

Egy hét múlva megkezdődik az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság, ennek jegyében egy kétnapos, négycsapatos nemzetközi tornán csobbant vízbe Szegeden a Csabai Csirkefogók VK csapata.

A csabaiaknak nem sok hiányzott a tornagyőzelemhez, ha az utolsó mérkőzésen is mindenki Kádár József edző rendelkezésére állhatott volna, minden bizonnyal legyőzik az ír válogatottat. Ám a rövid kispad miatt elfáradt a csapat és a végjátékban vereséget szenvedtek. Ám a torna jól szolgálta a felkészülést egy héttel a tavaszi bajnoki rajt előtt.

Szegedi Vízipóló Suli—Csabai Csirkefogók 16—17 (5—4, 4—6, 4—4, 3—3)

Szeged, sportuszoda. V.: Keller, Tóth S. Békéscsaba: Gál — Cseh 2, Mucsi, ifj. Kádár, Ajtai 7, Szabó T. 4, Manics. Cs.: Tonnes, Dombovári 1, Dobra 2, Rácz 1, Jenovai. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 20/6, ill. 8/6. Ötméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Csabai Csirkefogók—Astra Arad (román) 8—8 (2—2, 2—1, 1—3, 3—2)

Szeged, sportuszoda. V.: Keller, Tóth S. Békéscsaba: Gál — Dombovári 2, Cseh, Mucsi, ifj. Kádár, Ajtai 4, Manics 1. Cs.: Szabó T., Tonnes 1, Dobra, Rácz, Jenovai. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 6/2. Ötméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Csabai Csirkefogók—Ír válogatott 12—13 (3—5, 4—2, 3—4, 2—2)

Szeged, sportuszoda. V.: Keller, Tóth S. Békéscsaba: Ormai — Dombovári 1, Dobra 1, Rácz 1, Mucsi 2, ifj. Kádár, Ajtai 5. Cs.: Cseh 2, Jenovai. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 13/7, ill. 5/0. Ötméteresek: 0/0, ill. 1/1.

További eredmények: Szeged—Ír válogatott 18—10, Arad—Ír válogatott 9—8, Szeged—Arad 10—17.

A torna végeredménye: 1. Astra Arad 7, 2. Csabai Csirkefogók 4, 3. Szegedi Vízipóló Suli 3 (44—44), 4. Ír válogatott 3 (31—39).

A torna gólkirálya a békéscsabai Ajtai Miklós lett 16 góllal.

 

2013. november 23.

Csak az elején vezettek a hajdúságiak

Debrecennek az OB I-es csapata mellett két OB I B-s gárdája is van, a Cívis Póló VS és a Debreceni EAC. Ez utóbbival vette fel a küzdelmet szombaton este 20 órától a Csabai Csirkefogók csapata. Az egyetemisták nulla pontos sereghatóként szálltak vízre, a csabaiak éppen előttük álltak a tabellán három ponttal.

Debreceni EAC—Csabai Csirkefogók 9—12 (4—4, 2—4, 1—2, 2—2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Debrecen, 100 néző. V.: Dodog, Madarasi. Debrecen: Kátai — Smitula, Palotás 2, Macsi 2, Zubora 2, Fekete, Papp. Cs.: Molnár, Szarvas, Szeles 1, Borbély, Pocian 1, Dienes 1, Kaszanyi. Edző: Lukács Dénes. Békéscsaba: Ormai — Manics 3, Rácz 2, Mucsi 1, ifj. Kádár J., Szabó T. 3, Cseh 2. Cs.: Dmbóvári, Gruda, Dobra, Tonnes, Ajtai 1, Máté L., . Edző: Kádár József.

Az eredmény alakulása: 3—1, 3—3, 4—7, 7—9, 8—11. Gól emberelőnyből: 10/4, ill. 6/1. Büntetők: 1/0, ill. 1/0. Kipontozódott: Mucsi.

A mérkőzés elején lendületesen kezdett a hazai csapat, miközben a csabaiak még szinte a bemelegítésnél tartottak. Az első percekben ráadásul fegyelmezetlenül játszottak. Aztán a negyed közepétől beindították a gólgyártást a vendégek, 4—3-as állás után zsinórban négy gólt lőttek, miközben egyet sem kaptak, és máris náluk volt az előny. Ezt aztán a mérkőzés végéig már nem adták ki a kezükből, a debreceniek maximum két gólra tudták csökkenteni hátrányukat, de minden lőtt góljukra egy, vagy kettőt kaptak. Végül magabiztosan nyertek egy közepes színvonalú összecsapáson. Ezzel a Csabai Csirkefogók nyolc forduló után megszerezték második győzelmüket.

Kádár József: — Hoztuk a kötelező győzelmet, de nem volt zökkenőmentes. Ennek ellenére jó ugródeszka lehet ez a győzelem a tavaszi szezonra.

A B csoport további eredmények: Hódmezővásárhely—Debreceni Cívis 21—10. Szolnok—Újpest 7—18. Kanizsa VSE—Szegedi VPS 14—13.

A B csoport állása: 1. Újpest 24 pont, 2. Neptun VSC 19, 3. Kanizsa VSE 18, 4. Hódmezővásárhely 10, 5. Szolnoki VSK 9, 6. Szegedi VPS 8, 7. Békéscsaba 6 (84—116), 8. Debreceni Cívis 6 (69—128), 9. Debreceni EAC 0.

 

2013. november 9.

Nagy falatnak bizonyult a Nagykanizsa

Hajnalok hajnalán kelt útra a békéscsabai vízilabdacsapat, ami érthető: nagyjából 400 kilométeres út várt rájuk. Mozgásukon időnként meglátszottak a hosszú út fáradalmai.

Kanizsa VSE—Csabai Csirkefogók VK 19—13 (5—3, 5—2, 5—3, 4—5)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Nagykanizsa, 100 néző. V.: Füzesi, Bulyka.

Kanizsa: Kiss Cs. — Virt 1, Szilvasán 3, Kéri 2, Kaszper 3 (1), Bakó 4, Kádár B. 2 (1). Cs.: Klie, Abbas Tawfik 1, Cserdi, Gulyás 2, Kis Zs., Fábry 1. Edző: Német Zsolt.

Békéscsaba: Gál — Manics 2, Rácz 1, Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 3, Szabó T. 4. Cs.: Ormai (kapus), Dombóvári, Gruda, Dobra 1, Tonnes, Máté L. 1, Cseh 1. Megbízott edző: Ormai Zoltán.

Gól emberelőnyből: 11/3, ill. 10/5. Büntetők: 2/2, ill. 1/0. Kipontozódott: Cserdi.

A klub vezetőedzője, Kádár József Debrecenbe utazott az utánpótlás csapattal, így megbízott edzőként a csabaiak kapusa, ormai Zoltán ült le a kispadra. Igencsak korai ébresztő volt a viharsarki csapatnak, hiszen 5.30 órakor már elindultak a Zala megyei város felé, mivel 12 órára volt kiírva a bajnoki kezdése. Meg is látszott a csapat játékán a korai kelés, de a meccs nagy részében az összeszokottság hiánya is. A vendéglátók más játékot játszanak, mint a csabaiak, ráadásul erős a játékosállományuk is, hiszen jó néhány fővárosi vízilabdázó erősíti őket. A vendégek játéka nem volt rossz, hajtottak is, ám különösen a két középső negyedben kiütközött rajtuk a fáradtság is. Miközben a kanizsaiak alaposan odatették magukat, így végül elvitathatatlan győzelmük.

Ormai Zoltán: — Egy jobb csapattól kaptunk ki, a gólkülönbség azonban túlzott, ami betudható a hosszú utazás fáradalmainak is.

A forduló további eredményei: Szolnok—Neptun VSC 10—11. Újpest—Debreceni Cívis 25—4. Hódmezővásárhely—Szegedi VPS 18—18.

A csoport állása: 1. Újpest 18, 2. Neptun VSC 16, 3. Nagykanizsa 15, 4. Szolnok 9, 5. Szeged VPS 8, 6. Hódmezővásárhely 7, 7. Békéscsaba 3 (72—107), 8. Debreceni Cívis 3 (51—113), 9. Debreceni EAC 0 ponttal.

2013. október 26.

Az utolsó negyed döntött a vendégek javára

Az OB I B-s vízilabda-bajnokság hatodik fordulójában ismét egy jó erőkből álló csapatot fogadott a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub. Csak az utolsó negyedre lett világos, hogy fejet kell hajtaniuk a szolnokiak előtt.

Csabai Csirkefogók VK—Szolnoki VSK 13—15 (3—3, 5—6, 3—2, 2—4)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: László G., Pásztor.

Békéscsaba: Ormai — Manics 2, Mucsi, ifj. Kádár J. Ajtai 4 (2), Szabó Z., Szabó T. 3. Cs.: Dombóvári 1, Tóth M., Dobra 1, Rácz 1, Cseh 1. Edző: Kádár József.

Szolnok: Józsa — Tóth P. 2, Kalmár 3, Hangay 5, Nagy R. 2 (1), dr. Mosonyi, Soltész 3. Cs.: Hegedüs, Mohi M., Szabó E., Mohi O., Hömmer, Lukácsi. Edző: Cseh Sándor.

Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 7/3. Ötméteresek: 2/2, ill. 1/1. Kipontozódott: Cseh.

Az már az első percben kiderül, a szolnokiak három olyan fiatalt is bevetettek, akik az első osztályú csapatuk keretéhez tartoznak. Ennek ellenére közel egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, az első szakaszban a vendégek vezettek (1—3), ám aztán a második negyedben fordított a Békéscsaba (8—6). Igaz, ezt követően zsinórban öt gólt kaptak, amire eggyel sem válaszoltak (8—11), de a hajárban megint feltámadtak, ám csak utolérni tudták ellenfelüket (11—11). Ezt követően szorosan alakult a találkozó, de innen kezdve már mindig a jobb állóképességgel rendelkező és pontosabban célzó Tisza-partiaknál volt az előny, akik végül elorrozták a pontokat a Csabai Csirkefogók elől.

Kádár József: — Küzdöttünk a végsőkig, de a nagyobb lövőerő döntött az ellenfél javára.

 

2013. október 19.

Borult a papírforma, bravúr Hódmezővásárhelyen

Az ötödik fordulóban megtört a jég, az OB I B-s csapatunk Hódmezővásárhelyen legyőzte az addig jól menetelő házigazdákat.

Hódmezővásárhelyi VSC—Csabai Csirkefogók 8—10 (2—1, 1—2, 4—3, 1—4)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, Hódmezővásárhely, 100 néző. V.: Juhász, Jancsecz.

Hódmezővásárhely: Balog Z. — Varga M. 2, Kristó G. 2, Hajdú J. 3 (1), Csuka 1, Fodor, Barna. Cs.: Kapu, Szabó J., Orosz, Kristó V., Vígh, Pölös. Edző: dr. Bertók Gyula.

Békéscsaba: Ormai — Manics 2 (1), Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 3, Szabó Z. 1, Szabó T. 2. Cs.: Dombóvári 1, Gruda, Dobra, Rácz 1, Tonnes, Cseh. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 11/4, ill. 11/3. Ötméteresek: 1/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Szabó J.

A vásárhelyiek eddig mérlege kecsegtető volt, hiszen két győzelem mellett csupán egy vereséget jegyeztek, így a papírforma mindenképp mellettük szólt. A mérkőzés első három negyedében úgy is tűnt, hogy igazolódhat a várakozás. Ám ott volt Ormai Zoltán, a csabaiak kapusa, aki ezen a napon fantasztikus teljesítményt nyújtott. Az utolsó negyedben pedig egyenesen megbabonázta a hazaiak lövőit. A vásárhelyiek annyira elbizonytalanodtak, amikor a kapuja elé értek, hogy lassan már lőni sem mertek. 7—5 után gyorsan fordítottak a viharsarkiak, akik nemcsak lelkesedésben múlták felül ellenfelüket, hanem a fegyelmezett játékban is. Igaz, csúsztak be hibák is, de ezen a nehéznek mondható mérkőzésen hatalmas bravúrt hajtottak végre, az utolsó negyedben nyújtott határozott védekezésüknek köszönhetően megszerezték az idei bajnokságban az első győzelmet.

Kádár József: — Fegyelmezett és lelkes játék jutalma a három pont. Teljesen megérdemelten győztük le a hódmezővásárhelyieket otthonukban.

 

2013. október 12.

A bajnokjelölttől kaptak ki Újpesten

Az OB I B-s bajnokság negyedik fordulójában a hazai vízilabdaélet egykori fellegvárában, Újpesten lépett porondra a Csabai Csirkefogók vízilabdacsapata és egy súlyos zakóba szaladt bele.

Újpesti Vízilabda Utánpótlás SE—Csabai Csirkefogók 23—6 (6—3, 6—1, 7—1, 4—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Budapest, hajós Alfréd Uszoda, 100 néző. V.: Bene, Horváth Cs.

Újpest: Laboncz — Benczúr 1, Gyárfás 3, Dávid 7 (1), Korényi 1, Kovács-Csatlós 3, Németh 2. Cs.: Csongári (kapus), Szatmári 2, Mocsári 2, Sélley, Horváth B. 2, Dobay, Tóth K. Edző: Godova Gábor.

Békéscsaba: Ormai — Manics, Dombóvári 1, Dobra 1, Mucsi, Ajtai 1, Szabó Z. 1. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Tóth M., Tonnes, Rácz 1, Máté L., Cseh 1. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 12/6, ill. 6/4. Ötméteresek: 1/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Mucsi.

Több, egykori OB I-es játékos is szerepet kapott az Újpest csapatában, mint Benczúr Márton, Kovács-Csatlós Róbert, vagy éppen Dávid Zoltán, s bizony ők hátukra vették a fővárosi lila-fehéreket. Mi több, az újpestiek állományában van az olimpiai bajnok Fodor Rajmund is, az más kérdés, hogy most játszott. Addig nem is volt különösebb baj, amíg hat a hat ellen játszott, ám az eldobált békéscsabai labdákkal a nagyon gyors hazaiak megúsztak, és rendre góllal fejezték be az akciót. Végül az amúgy is jóval erősebb játékosállománnyal rendelkező és nagyobb tudású egykori első osztályú csapat megérdemelten nyert.

Kádár József: — Biztos vagyok benne, hogy a jövő évi OB I-es csapattól kaptunk ki. Nagyobb figyelemmel a különbség mérsékelhető lett volna.

 

2013. október 5.

A harmadik forduló sem hozott áttörést

Az OB I B-s bajnokság harmadik fordulójában a Tisza partjára látogatott a csabai csirkefogók együttese, ahol a helyi Vízipóló Suli csapatával mérte össze erejét.

Szegedi Vízipóló Suli—Csabai Csirkefogók 15—9 (4—2, 5—3, 3—3, 3—1)

OB I Bs vízilabda-mérkőzés, Szeged, 100 néző. V.: László G., Matajsz.

Szeged: Balogh Á. — Lehmann 3, Varga P., Szabó G. 3, Major, Németh Z., Szabó I. Z. 2. Cs.: Török A., Zsigri, Lakatos 5, Török K., Makra 2, Tóth D., Papp. Edző: Éles Vilmos.

Békéscsaba: Ormai — Manics 2, Dombóvári, Mucsi, ifj. Kádár J., Szabó Z., Cseh 1. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Dobra, Szeles, Tonnes, Ajtai 6, Máté L. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 7/0. Ötméteresek: 5/5, ill. 2/2. Kipontozódott: Török.

Még mindig tartalékosan állt ki a vendégcsapat, a bordatöréséből még csak lábadozó Szabó Tamás és a munkahelyi elfoglaltság miatt a derbit kihagyó Rácz Norbert hiánya most is kiütközött. Így kényszermegoldásból Dombóvári Márk és a fiatal Máté Levente játszott ezen a poszton. Amúgy jó mérkőzést, színvonalas összecsapást hozott a dél-alföldi rangadó, amelyen a találkozó nagy részben csak egy-két góllal vezetett a szegedi egylet. A finisben azonban egyre jobban elfáradt a Békéscsaba, kiütközött rajtuk az összeszokottság hiánya. Ugyanakkor továbbra is megvoltak a ziccerek, ám ezek kihasználása — miként az emberelőnyös helyzeteké is — jócskán hagyott még kívánni valót.

Kádár József: — Egy olyan csapattal találkozunk, amelyben több, tavaly még a bronzérmes OB I-es csapatban játszott. Ennek ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet a Tisza-partiak ellen.

 

2013. szeptember 28.

Két negyeden át jól állta a sarat a csapat

Csabai Csirkefogók—Neptun VSC 11—16 (4—4, 2—3, 2—4, 3—5)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Tóth S., Keller.

Békéscsaba: Ormai — Dombóvári 1, Dobra, Rácz 2, Mucsi, Ajtai 4 (2), Manics 3. Cs.: Szeles, Gruda, Tonnes, ifj. Kádár J., Kiss B., Máté L. 1. Edző: Kádár József.

Neptun VSC: Gáti — Hajós 1, Zentai 3, Garadi 1, Ábel 4, dr. Halász, Földesi. Cs.: Dobricza 1, Szőcs 3, Sármezei, Pszota 3, Dékány. Edző: Beszédes Csaba.

Gól emberelőnyből: 12/4, ill. 11/7. Hétméteresek: 2/2, ill. 0/0. Kipontozódott: Manics, ill. Szőcs.

Az elmúlt heti nyitányhoz képest előre lépest jelent, hogy a korábbi három hiányzóval szemben ezúttal csak a gólerős Szabó Tamás nem szerepelhetett, aki továbbra is bordatöréssel bajlódik. A két szerb pólós, Ajtai Miklós és Manics Alexa papírjai rendeződtek, így ők már Kádár József edző rendelkezésére álltak a második fordulóban.

Ám a jókor jött „erősítés” is kevés volt ezen a napon. A mérkőzés nagy részében ugyan egyenrangú partnerei voltak a békéscsabaiak a fővárosiaknak, sőt, akadt arra is példa, hogy náluk volt az előny. Egész pontosan a második negyed közepéig, amikor még 6—5 volt az állás. Ám a finisre elfogyott az erő. Látszott, hogy a Neptun VSC játékosai képzettek, állóképesség tekintetében az is kiviláglott, hogy sokkal többet edzenek, így a végjátékot sokkal jobban bírták. Az is sokat számított, hogy a centerjátékban is erősebbek, Zentai Tamást nehezen tartották a viharsarkiak (nem mellesleg sokáig úgy tűnt, a békéscsabaiak játékosa lesz a kitűnő center, ám az átigazolása végül meghiúsult). Ha a Csabai Csirkefogók jobban bírták volna a végjátékot, és pontosabban tüzeltek volna, akkor ennél szorosabb eredményre lettek volna képesek.

Kádár József: — Egy jobb csapat nyert ellenünk, de a gólkülönbség túlzott.

 

2013. szeptember 21.

A tartalékosan vereség a bajnoki nyitányon

Szombaton megkezdődött a férfi vízilabda bajnokság OB I B-s sorozata, amelynek első körében a békéscsabaiak a szomszédvár együttesét, a Debreceni Cívis gárdáját fogadták hazai környezetben, a csabai Árpád fürdőben.

Csabai Csirkefogók—Debreceni Cívis 10—11 (1—3, 4—3, 1—4, 4—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Jancsecz, Bujka.

Békéscsaba: Gál — Dombóvári 3, Gruda, Dobra 1, Rácz 1, Mucsi, ifj. Kádár 1. Cs.: Tonnes 1, Szabó Z. 3, Cseh, Máté L. Edző: Kádár József.

Debrecen: Gergely — Módy, Soltész 7 (2), Varga I. 2, Orosz 1, Rózsa, Tóth L. 1. Cs.: Eperjesi, Tamás, Bereczki, Halmajan, Kiss D. Edző: Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 8/3, ill. 6/2. Hétméteresek: 1/0, ill 2/2. Kiállítások: 7, ill. 8.

A nyitányon máris óriási hátrányból indultak a békéscsabaiak: három meghatározó játékosra nem számíthatott Kádár József edző: a gólerős Szabó Tamás bordatöréssel bajlódik, a kapus Ormai Zoltánnak fáj a válla, a szerb pólós, Manics Alexa papírjai még nem rendeződtek.

Már ezek az előzmények is alighanem megzavarták a hazaiakat, hiszen a hajdúsági csapat villámgyorsan három gólt lőtt. Igaz, a második negyed utolsó harmadára felzárkózott a békéscsabai együttes (4—4), ám nyolc perccel később már négygólos volt a debreceniek előnye (5—9). Innen vágott ki huszáros hajrát a házigazda, de végül csak lefaragni tudta a vendégek tetemes előnyét, utolérni már nem.

Kádár József: — Nem bírja el a csapat ennyi meghatározó játékos hiányát. Ráadásul baj volt a lövésekkel is, számtalan nagy lehetőséget elpuskáztak a játékosok.

 

2013. szeptember 14.

Rangos és hasznos felnőtt torna Békéscsabán – negyedik hellyel

Az egy hét múlva kezdődő OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság rajtja előtt egy négycsapatos nemzetközi tornát rendeztek Békéscsabán az Árpád fürdőben.

Két párba sorsolták a csapatokat, majd a játék után a győztesek az elsőségért, vesztesek a harmadik helyért játszottak.

Alapmérkőzések.

Csabai Csirkefogók—Szentes 9—16 (3—2, 1—6, 4—5, 1—3)

Békéscsaba. V.: Wolf.

Békéscsaba: Ormai — Dombóvári, Gruda, Dobra 1, Mucsi, ifj. Kádár J., Ajtai 5. Cs.: Gál (kapus), Szeles, Tóth M. 1, Szabó Zs. 1, Kiss B. 1, Máté L., Oláh. Edző: Kádár József.

Szentes: Bubori — Csendes 2, Werner Gy. 1, Csapi 1, Szabó Z. 3, Bodor 3, Mácsai. Cs.: Cseh 3, Schal, Tinka, Werner R. 3, Káris, Farkas. Edző: Matajsz Márk.

Szegedi Vízipóló Suli—Arad (román) 16—10 (3—2, 3—3, 5—2, 5—3)

Békéscsaba. V.: ifj. Kádár, Matajsz.

Szeged: Papp — Török A. 2, Szabó G. 3, Major 2, Szabó Z. 2, Németh 1, Éles 2. Cs.: Zsigri, Lakatos 4, Török K.,  Tóth D., Lehoczky. Játékos edző: Éles Vilmos.

Arad: Saciu — Nancsik 2, Balteau 3, Furzs 3, Grama 1, Laza 1, Gergefi. Cs.: Hodegau (kapus), Felician, Sofronicu, Huber, Finata. Edző: Cosma Cristian.

Döntő a harmadik helyért:

Csabai Csirkefogók—Arad 10—15 (2—4, 1—4, 4—5, 3—2)

Békéscsaba. V.: Wolf, Matajsz.

Békéscsaba: Gál — Dombóvári 1, Gruda, Dobra, Mucsi, ifj. Kádár J. 1, Ajtai 5. Cs.: Ormai (kapus), Szeles 1, Tóth M., Szabó Zs., Kiss B. 2, Máté L., Oláh. Edző: Kádár József.

Arad: Saciu — Nancsik 5, Balteau 2, Furzs 2, Grama 1, Laza 2, Gergefi 2. Cs.: Hodegau (kapus) Felician, Sofronicu, Huber 1, Marinescu, Finata. Edző: Cosma Cristian.

Döntő az első helyért:

Szeged—Szentes 12—11 (2—3, 4—2, 3—2, 1—3 – hosszabbításban 2—1)

Békéscsaba. V.: ifj. Kádár, Wolf.

Szeged: Papp — Török A. 1, Szabó G. 1, Major, Szabó Z. 3, Németh 2, Éles. Cs.: Zsigri 1, Lakatos 4, Török K., Tóth D., Lehoczky. Játékos edző: Éles Vilmos.

Szentes: Boros — Csapi, Cseh 2, Schal, Tinka 3, Werner R. 1, Káris 1. Cs.: Csendes, Werner Gy. 2, Szabó Z. 1, Bodor 1, Mácsai, Farkas. Edző: Matajsz Márk.

A torna végeredménye: 1. Szeged, 2. Szentes, 3. Arad, 4. Békéscsaba.

 

2013. június 12.

Nem jön az Érd-MAFC a hétvégén, játék nélkül 5—0 a békéscsabai együttes javára

csabapolo.nanoweb.hu képFurcsa módon zárul az OB I B-s bajnokság a 13—18. helyért folyó rájátszásban. Az utolsó fordulóra, június 15-ére kiírt Csaba Csirkefogók—Érd-MAFC mérkőzést nem rendezik meg.

Történetesen az Érd-MAFC csapata jelezte, hogy sérülések, betegségek, és egyéb okok miatt nem tudnak kiállni, ezért véglegesen lemondták a békéscsabai utazást. A szabályok értelmében így 5—0-ás gólkülönbséggel a három pontot a Békéscsaba kapja, ami már ilyen formában szerepel is a szövetség honlapján.

Ugyanakkor a hétvégéről előre hozták az Angyalföld—Pécs mérkőzést, amelyen a fővárosiak 16—7 arányban nyertek. Mivel a pécsi rivális kikapott, a békéscsabaiak pedig újabb három pontot könyvelhettek el, ez egyben azt is jelentette, hogy helyet cserélt a két együttes a tabellán. A Neptun VSC—Cegléd találkozóra szombaton kerül sor, ennek eredménye már nem befolyásolja a végső sorrendet.

Az állás a Neptun VSC—Cegléd meccs nélkül: 1. (13.) Cegléd 24 pont (7 mérkőzésből), 2. (14.) Angyalföld 20 (8), 3. (15.) Neptun VSC 15 (7), 4. (16.) Békéscsaba 11 (8), 5. (17.) Pécs 10 (8), 6. (18.) Érd-MAFC 3 (8).

Ezzel a 21 csapat közül a Békéscsaba felnőtt gárdája a 16. helyen kötött ki a 2012—2013. évi OB I B-s bajnokságban.

A felvételen a 2012-2013. évi bajnokságban szereplő OB I B-s csapat látható. Fotő: Köles István Jr.

 

2013. június 8.

Óriási előnyt adott a Békéscsaba, aztán futottak az eredmény után

Ceglédi VSE—Csabai csirkefogók 13—8 (6—1, 1—3, 4—3, 2—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—18. helyért, Cegléd, 100 néző. V.: Horváth M., Vogel.

Cegléd: Nagy S. — Csordás 2, Koncz, Laky 3, Etédi 1, Korpácsi 2, Juhász 1. Cs.: Varga G., Varga S. 2, Türei 1, Baráth, Abbas Tawfik 1. Edző: Bóbis Károly.

Békéscsaba: Ormai — Dobra, Rácz, Mucsi, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 3 (1), Szentesi. Cs.: Gál (kapus), Gruda, Tonnes 1, Borsos, Szabó T. 4. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 11/2. Büntetők: 0/0, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: Juhász. Kipontozódott: Koncz.

Repülőrajtot vettek a házigazdák az elbámészkodó vendégekkel szemben és az első negyed végére már ötgólos előnyre tettek szert (6—1). A folytatásban megpróbált kapaszkodni a Békéscsaba, de csak egy gólra tudta megközelíteni a Pest megyeieket (7—6), akik abban a pillanatban ritmust váltottak és ismét jelentősebb előnyre tettek szert (11—6). A viharsarki együttes játékán már meglátszott az idény végi forma, no meg az a tény, hogy közel tíz héten át csak hellyel-közzel tudtak edzeni a békéscsabai Árpád fürdő rekonstrukciós munkálatai miatt, amely azt eredményezte, hogy az 50 méteres versenymedencében nem volt úszható víz. Ugyanakkor sokszor baj volt az irányzékkal is, sokszor mellé és fölé lőtték a legnagyobb helyzeteket is a vendégek.

Kádár József: — Az első negyed nagy kihagyásait már nem tudtuk kiegyenlíteni — ez vezetett a vereséghez.

A csoport további eredményei: Pécs—Érd-MAFC 15—7, Neptun VSC—Angyalföld 7—7.

Az állás egy fordulóval a bajnokság vége előtt: 1. (13.) Cegléd 24, 2. (14.) Angyalföld 17, 3. (15.) Neptun VSC 15, 4. (16.) Pécs 10, 5. (17.) Békéscsaba 8, 6. (18.) Érd-MAFC 3.

 

2013. június 1.

Alaposan visszavágott a csapat a pécsi vereségért

Csabai Csirkefogók—Pécs 14—8 (3—3, 5—1, 4—1, 2—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mcsabapolo.nanoweb.hu képérkőzés, rájátszás a 13—18. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Veilandics, Csanádi.

Békéscsaba: Ormai — Dobra 1, Rácz, Mucsi 1, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 6 (3), Szentesi 3. Cs.: Gál (kapus), Manic, Gruda, Tonnes 1, Borsos 1, Szabó T. 1. Edző: Kádár József.

Pécs: Kajdy — Somogyi 1, Kálmán 1, Bertha 1, Barta, Csaba 3 (2), Monostori. Cs.: Csapliszky, Vörös 1, Provender 1. Edző: dr. Csaba Zsolt, Lukács Gergely.

Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 9/2. Büntetők: 4/3, ill. 2/2.

Kipontozódott: Dobra, ill. Bertha, Kálmán. Kiállítás cserével: Manic.

Nehezen lendültek bele a játékba a csapatok, az első negyedben még meglehetősen sok volt a hiba mindkét oldalon. A csabaiak ziccereket, százszázalékos helyzeteket hagytak ki, a pécsiek pedig rendre a kapufát találták telibe. A második játékrészben aztán belelendült a házigazda, egyre formásabb akciókat vezettek, gyakran megúsztak, s ebből is eredményesek lettek, fokozatosan elhúztak a Baranya megyei csapattól. Ekkor a házigazda védekezése is alaposan feljavult. Sok gól esett büntetőből, ami vízilabdában ritka, de ez az érdekes felfogásban bíráskodó játékvezető „érdeme”. Az utolsó negyedben a békéscsabaiak a jelentős előny birtokában (13—5) egy kicsit kiengedtek, lelassult a játékuk, de még így is egy góllal jobbnak bizonyultak a vendégeknél, mint a rájátszás első fordulójában, amikor a pécsiek 13—8ra nyertek — vagyis alaposan sikerült a visszavágás.

Kádár József: — Most sajnálhatjuk igazán a Pécset elszenvedett vereséget, ugyanis a mai találkozón látszott, hogy sokkal jobb csapat vagyunk a Baranya megyeieknél.

További eredmények a 13-18. helyért: Neptun VSC—Érd-MAFC 18—7, Angyalföld—Cegléd 9—6.

Az állás: 1. (13.) Cegléd 21 pont (6 mérkőzésből), 2. (14.) Angyalföld 16 (6), 3. (15.) Neptun VSC 14 (6), 4. (16.) Békéscsaba 8 (6), 5. (17.) Pécs 7 (6), 6. (18.) Érd-MAFC 3 (6).

A képen: Szentesi Ádám tűz alá veszi a pécsi kaput

 

2013. május 25.

Értékes döntetlen az angyalföldiek ellen

Csabai Csirkefogók—Angyalföldi SDE 8—8 (2—2, 1—2, 2—1, 3—3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—18. helyért, Békéscsaba. V.: László, Pásztor.

Békéscsaba: Gál — Dobra, Rácz, Mucsi 2, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 3, Szentesi. Cs.: Manic 1, Gruda 1, Tonnes, Szabó T. 1. Edző: Kádár József.

Angyalföld: Szentesi — Kóczé, Fleckenstein, Salamon 2, Varga D. 4, Büki, Miklós 1. Cs.: Hill, Konkoly 1. Edző: Kenéz György.

Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 4/2. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Varga Dániel révén vendéggóllal kezdődött a mérkőzés, ám a negyed közepére Kiss Gyula találatával már a házigazdáknál volt az előny. Ezután mindig az angyalföldiek voltak lépéselőnyben, a csabaiak „csak” utolérni tudták ellenfelüket. Már 6—8-at is mutatott az eredményjelző a negyedik negyed elejére, amikor egy nagy ziccert hagytak ki a fővárosiak, a fordulásból pedig Szabó Tamás révén felzárkózott a házigazda. Majd innen sikerült újból egyenlítenie a békéscsabaiaknak, Kiss Gyula hozta a pontot érő döntetlent. Az utolsó másodpercekre is maradt izgalom, ám Miklós Levente nagy lövését remekül hárította a csabaiak portása. Gál Lajos kapus egyébként remekelt ezen a mérkőzésen. A mérkőzés elején úgy gondolta Kádár József edző, hogy a hidegebb vízre való tekintettel az első két negyedben Gál véd, majd a második játékrészben Ormai Zoltán, de Gál olyan remek formát tanúsított, hogy végül nem szánta el magát kapuscserére.

A küzdelmes találkozón bármelyik csapat nyerhetett volna, a házigazdák ott hibáztak ergy kicsit, hofy hagyták két góllal meglépni ellenfelüket. Ám dicséretükre legyen mondva, hogy remek hajrát vágtak, ki ekkor már fegyelmezetten játszottak, és végül igazságos döntetlen született a számtalan junior válogatottat felvonultató fővárosiak ellen.

Kádár József: — Szerencsésnek tűnő pontot szereztünk egy nemes ellenféllel szemben, de nem érdemtelenül.

A forduló további eredményei: Pécs—Neptun VSC 13—11, Érd-MAFC—Cegléd 5—11.

Az állás a 13—18. helyért: 1. (13.) Cegléd 15 pont (5 mérkőzésből), 2. (14.) Neptun VSC 7 (5), 3. (15.) Angyalföld 7 (5), 4. (16.) Pécs 7 (5), 5. (17.) Békéscsaba 4 (5), 6. (18.) Érd-MAFC 3 (5).

 

2013. május 18.

Kádár József: „Csalódást okozott a csapat”

Pécsi VSK—Csabai Csirkefogók 13—8 (2—1, 4—3, 3—4, 4—0)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13—19. helyért, Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 100 néző. V.: Horváth M., ifj. Kuncz.

Pécs: Kajdy — Somogyi, Labossa, Bertha 1 (1), Barta 4, Safrankó 3, Lajkó. Cs.: Krstic, Kálmán 1, Provender 1, Vörös, Csaba 3. Edző: Petik Attila.

Békéscsaba: Ormai — Dobra 1, Rácz 2, Mucsi, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 1 (1), Szentesi 1. Cs.: Manic 1, Hegedüs, Szeles, Gruda, Szabó T. 2. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 10/5, ill. 6/0. Büntetők: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Somogyi, ill. Dobra.

A papírforma két egyenrangú partnert ígért, sőt, a békéscsabaiak bizakodva keltek útra, abban bíztak, megismételhetik a múlt heti teljesítményt és sikert. Nem is kezdődött számukra rosszul a mérkőzés, Szentesi Ádám révén a vezetést is megszerezték, és utána is sokáig partiban voltak. Még a harmadik negyed első felében is nyílt volt a mérkőzés (7—7), ám ezt követően fokozatosan elhúzott a házigazda. Tehették ezt azért is, mert a csabai kulcsemberek ezen a napon nem hozták igazán magukat, de az egész csapat rossz felfogásban játszott. Bár a hat-hat elleni védekezésük j volt, ám a támadásoknál betömörültek a kapu elé, és az idő előrehaladtával egyre több rossz passzt adtak. Az ellenfél a megszerzett labdákkal, különösen az utolsó tíz percben megúszott és rendre eredményesen fejezte be a támadást. Ráadásul sokat mond az is, hogy az emberelőnyt hatékonyabban használták ki a házigazdák, míg a békéscsabaiak e téren is alulmúlták önmagukat, egy alkalommal sem tudták bevenni a kaput emberelőnyből.

Kádár József: — Úgy látszik, sok volt a korai kelés, a sok utazás, ráadásul csalódást okozott a vízben is a csapat.

 

2013. május 11.

A meggyőző fölény győzelemmel párosult

Érd-MAFC—Csabai Csirkefogók 5—13 (0—4, 3—5, 1—3, 1—1)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13-18. helyért, Budapest, Szőnyi út. V.: Dodog, Füzesi.

Érd-MAFC: Gáti — Tekauer 2, Somogyi, Hochstein, Varga P. 1, Imre 1, Mód. Cs.: Fojtyik (kapus), Andrássy, Túti 1. Edző: Pázmányi Sándor.

Békéscsaba: Ormai — Dobra, Rácz, Mucsi, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 5 (1), Szentesi 3. Cs.: Gál (kapus), Manic 2, Hegedüs 2, Szeles, Tonnes, Borsos, Szabó T. 1. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 3/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/1.

Az eddig hárompontos Érd-MAFC csapata nem tudott különösebb ellenállást kifejteni az ezúttal komplett gárdával kiálló viharsarkiakkal szemben, akik tíz perc játék után már 4—0-ra vezettek. A folytatásban is meggyőző volt a békéscsabaiak fölénye, akik védekezésben is kimagasló teljesítményt nyújtottak. Kiss Gyula góljával a 18. percben már hét volt a két csapat között (3—10), s ekkor már a fiatalok is szerepet kaptak a mérkőzés során. A két 16 éves serdülőkorú játékos is remekül helyt állt, Hegedüs Imre ráadásul kétszer is eredményesnek bizonyult, az utolsó két csabai gól a nevéhez fűződik, de Szeles Ákos is megérdemli a dicséretet. Mindez azt bizonyítja, hogy ezúttal a támadásszervezésben is kimagaslót nyújtott a vendégcsapat.

Kádár József: — Odaadóan védekeztünk és hatékonyan támadtunk, aminek ez a nagy gólkülönbségű győzelem lett a végeredménye. Ha az utolsó két mérkőzésen is ilyen komplett csapattal tudtunk volna kiállni, most kilenc pontunk lehetne.

A 13-18. helyért folyó bajnokság állása: 1. Cegléd 12 pont (4 mérkőzésből), 2. Neptun VSC 7 (4), 3. Angyalföldi SI 6 (4), 4. Csabai Csirkefogók 3 (3), 5. Érd-MAFC 3 (4), 6. Pécs 1 (3).

 

2013. május 4.

A finisben átlőtték a zónát a ceglédiek

Csabai Csirkefogók-Ceglédi VSE 8-9 (3-2,  1-3,  2-1,  2-3 )

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, Szentes, 100 néző. V.: Pásztor A., László G.

Békéscsaba: Ormai - Manic 1, Dobra, Rácz 1, Mucsi 2, ifj. Kádár J. Szabó T. 3. Cs.: Hegedüs 1, Szeles, Tonnes, Gruda, Borsos. Edző: Kádár József.

Cegléd: Máté B. - Laky, Polovic 2 (1), Etédi 2, Kollár 1, Abbas Tawfik, Kopácsi. Cs.: Csordás 1, Türei, Koncz 3, Juhász, Nagy S. Edző: Bóbis Károly.

Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 7/3. Büntetők: 0/0, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: Abbas Tawfik.

Rossz előjelnek bizonyult, hogy a két fővárosi kettős igazolású csabai játékos jelentős késéssel érkezett meg Szentesre, már az első negyeden is túl voltak a csapatok, így nem szállhattak vízre a Cegléd ellen. Az sem tesz igazán jót a csapatnak, hogy lassan két hónapja zárva van a békéscsabai Árpád fürdő, ezért csak hébe-hóba tudnak vízi edzést tartani. Ezen a mérkőzésen is a békéscsabaiak voltak a pályaválasztók, de az uszoda hiány miatt kénytelenek voltak Szentesre, az igazi otthonuktól 70 kilométerre áttenni az összecsapást.

Mindezek a nehézségek ellenére remekül játszott a pályaválasztó, 3-1-re, majd 4-2-re is vezettek a listavezetővel szemben. 4-4 után fordított a Pest megyei gárda, de Szabó Tamás centergóljával már újra  a csabaiaknál volt az előny (6-5). Mindkét csapat hét gólig jutott a negyedik negyed elejére, ám ekkor Polovic Krisztián büntetőgóljával és Etédi Benjámin akciógóljával kétgólos előnyre tett szert a Cegléd. A finisben a fiatal Hegedüs Imre szépített, ám már nem volt idő egy újabb akcióra, így nagyon szoros csatában elvitte a három pontot a vasutas csapat.

Remekül küzdött a Békéscsaba, Ormai Zoltán nagyot védett, de ez is kevés volt most a pontszerzéshez. Mindkét csapat sokat zónázott, különösen az utolsó játékrészben, s ekkor a vendégek annyival voltak jobbak, hogy kétszer is átlőtték a zónát.

Kádár József: - Nagy hátrányunk a békéscsabai uszoda, illetve az igazi hazai pálya hiánya. Ettől függetlenül nagyon jól teljesített az egész csapat, nem sok hiányzott ahhoz, hogy fordított eredmény szülessen régi mumusunk ellen.

 

2013. április 20.

A harmadik negyedben bukott a csapat

Angyalföldi Sportiskola Diáksport Egyesület-Csabai Csirkefogók 11-7 (2-2, 5-1, 2-2, 2-2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 13-18. helyért, első forduló, Budapest, Kőér utca, 100 néző. V.: Madarasi, Kovács Cs. T.

Angyalföld: Szentesi - Takács 1, Fleckenstein 1, Kapronczay 2, Salamon 2 (1), Büki, Miklós 1. Cs.: Hill, Kóczé 1, Várani 1, Fáy 1, Varga D. 1, Konkoly. Edző: Kenéz György.

Békéscsaba: Ormai - Dobra 1, Rácz 1, Tonnes 1, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 3, Szabó T. 1. Cs.: Borsos, Gál. Megbízott játékosedző: Borsos Pál.

Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/2. Büntetők: 1/1, ill. 1/0.

Kipontozódott: Büki, Hill.

Jól kezdtek a békéscsabaiak, Kiss Gyula és Dobra Róbert góljaival 2-1-re vezettek az első negyed közepén. Igaz, ezt követően egyre több volt a hiba, amit alaposan kihasznált a fővárosi együttes, és a zsinórban dobott hat góljukkal alaposan megfordították az állást (7-2). Innen kezdve jobbára felváltva estek a gólok, így a vendégek már nem tudták ledolgozni a tetemes hátrányt, ami egyben azt jelentette, hogy a rájátszás nyitányán fejet kellett hajtaniuk fővárosi ellenfelükkel szemben. Az anygalföldiek egységes csapat benyomását keltették, amit alátámaszt az is, hogy szinte minden játékosuk dobott gólt. A csabaiak viszont erősen tartalékosan utaztak a Kőér utcába, s nemcsak a franciaországi edzőtáborozáson részt vevő fiatalok, hanem meghatározó játékosok is hiányoztak a szombati összecsapásról.

Borsos Pál: - A második negyed kivételével azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk: lassítottuk a játékot és a centert igyekeztünk sok labdával tömni. Az a rövid rossz szakaszban ment el a mérkőzés, biztos sokat segített volna, ha nem tartalékosan utaztunk volna a fővárosba. Sajnos ezúttal is hiányozott a sérült Csonka és Manics, a Ferencváros fontos mérkőzése miatt nem számolhattunk a kettős igazolású Szentesi Ádámra, és bizony jó lett volna, ha az ifjúságiak is itt lettek volna. Ettől függetlenül jó mérkőzést játszottunk, ami jó előjel lehet a folytatásra.

 

2013. április 6.

Nagy falatnak bizonyult a Neptun

Neptun VSC-Csabai Csirkefogók 17–7 (6-2, 2-1, 5-0, 4-3)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 13. forduló, Budapest, Tüzér utca, 100 néző. V.: Mikesy, Vogel

Neptun: Tory – Hajós 4 (1), Jex, Szőcs 4, Garádi 1, Ábel 3, Földesi. Cs.: Dobricza 2, Osváth 1, Pszota 1, Ludányi 1, dr. Halász. Edző: Beszédes Csaba.

Békéscsaba: Ormai – Dobra, Rácz 3, Mucsi, ifj. Kádár J., Kiss Gy. 1, Szabó T. 2. Cs.: Gál (kapus), Szeles, Tonnes 1, Borsos. Edző: Kádár József.

Gól emberelőnyből: 9/4, ill. 11/4. Ötméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Kipontozódott: Földesi, Jex, ill. Mucsi, Szeles.

Rövidebb volt a békéscsabaiak kispadja a Neptun ellen, ugyanis sérülés miatt hiányzott a kettős igazolású Csuka Flórián, valamint Manics Alex. Az ugyancsak kettős igazolású Szentesi Ádámra viszont a Ferencvárosban várt feladat.

Ennek ellenére az első öt percben nem volt igazán különbség a két csapat között, ekkor még 3-2-öt mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban ötgólos előnyre tett szert a fővárosi együttes (7-2), majd a harmadik negyed finisére tízre nőtt a különbség a két gárda között (13-3). Ez a különbség még hárommal tovább növekedett, de finisben valamennyire magára talált a csapat, és nyolc másodperccel a vége előtt Kiss Gyula betalált Tory Zoltán kapujába, ezzel leszorította ismét tízre a különbséget.

A tartalékos Békéscsaba alaposan elfáradt, a rövid kispad megbosszulta magát. Ráadásul a számtalan emberelőnyös helyzetből ezúttal keveset tudtak kihasználni, de a ziccerek is sorra kimaradtak.

Ezzel a hétcsapatos csoportjában 10 ponttal a negyedik helyen áll a Békéscsaba az alapszakaszban egy fordulóval a zárás előtt.

Kádár József: - Nagy tanulság, hogy teljes csapattal kell kiállni, mert erőnlétileg nem bírja a csapat, ha kevesen állnak rendelkezésemre.

 

2013. március 30.

Győzelem a Szolnok ellen

Csabai Csirkefogók-Szolnoki Dózsa Közgép 13-12 (2-0, 5-3, 4-5, 2-4)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 12. forduló, Békéscsaba, Árpád fürdő, 100 néző. Vezette: László Gábor, Pásztor Antal.

Békéscsaba: Ormai - Dobra, Rácz, Mucsi, ifj. Kádár J. 2, Kiss Gy. 5 (2), Szentesi 2. Cs.: Máté L. 1, Tonnes, Borsos, Szabó T. 3. Edző: Kádár József.

Szolnok: Józsa - Kalmár 4 (1), Hangay 2, Hajdú Z., Dőry 5, Nagy R., dr. Mosonyi. Cs.: Pályi, Tóth P. 1, Soltész, Szabó E. Edző: Cseh Sándor.

Gól emberelőnyből: 11/5, ill. 8/0.

Ötméteresek: 2/2, ill. 2/1.

Kipontozódott: Mucsi, ill. Nagy R.

Nagy lendülettel kezdett a békéscsabai csapat, a második negyed elején már 3-0-ra vezettek nagynevű ellenfelük második csapata ellen. Sőt, ugyanennek a játékrésznek finisére már ötgólos (7-2) előnyre tettek szert. A harmadik játékrész közepén is még öt gól volt a házigazdák előnye (9-4), ám a finisre felzárkózott a Tizsa-parti gárda (10-8). A vendégek kétszer is egy gólra megközelítették a békéscsabai együttest, de egyenlíteni nem tudtak, mert mindig akadt egy biztos két, aki bevette Józsa Ottó kapuját. Sokat jelentett a győzelem szempontjából, hogy a hazaiak öt emberelőnyös helyzetet kihasználtak, míg ellenfelük e téren nem jeleskedett, ugyanis egyszer sem tudta bevenni a viharsarkiak kapuját fórból. De az is sokat jelentett, hogy Ormai Zoltán kapus 37 százalékos teljesítményt nyújtott, míg a túloldalon Józsa 32 százalékot.

Kádár József: - Jó kezdett után kicsit elfáradt a csapat, amit kihasznált az ellenfél, de utolérni már nem tudott bennünket. Ez a győzelem sokat jelenthet a majdani végelszámoláskor.
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.